Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نخستین روز از معاملات ثانویه صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای لوتوس حجمی معادل 114 هزار و 903 واحد در بورس کالای ایران خرید و فروش شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ روز گذشته هر واحد این صندوق کالایی به قیمت 10 هزار و 295 ریال مورد معامله قرار گرفت تا در ابتدای راه و پس از پایان دوره پذیره نویسی اولیه، بازده نزدیک به 3 درصدی را برای سرمایه گذاران خود به ارمغان آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بدین ترتیب این تعداد واحد از صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای "لوتوس" در حالی طی 80 دفعه معاملاتی در بورس کالای ایران دادوستد شد که در مجموع ارزشی نزدیک به یک میلیارد و 183 میلیون ریال را رقم زد.
در اولین روز از معاملات ثانویه این صندوق هر واحد آن در پایین ترین سطح به قیمت 10 هزار و 283 ریال معامله شد و در بالاترین سطح نیز به قیمت 10 هزار و 304 ریال رسید.
همکاری شرکت های نرم افزاری برای توسعه صندوق های کالایی
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان بر لزوم توجه به کارایی و عملیاتی بودن ابزارهای جدید معرفی شده به بازار سرمایه تاکید کرد.علی تیموری شندی اظهار داشت: در موارد متعدد، ابزارهای مالی نوین در بازار سرمایه عرضه شد که چندان که باید و شاید عملیات و کارایی لازم را نداشت و مجموعه تامین سرمایه لوتوس پارسیان برای راه اندازی اولین صندوق سرمایه گذاری کالایی به پشتوانه طلا تلاش کرد ابزاری ارایه کند که از کارایی لازم برخوردار باشد.وی ضمن قدردانی از تلاش های به عمل آمده در تیم مدیریتی سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت بورس کالای ایران در حوزه ایجاد زیرساخت ها، تدوین آیین نامه ها، قوانین و مقررات و عملیات اجرایی جهت ارایه ابزارهای جدید گفت: ابزارهایی که بر پایه بورس کالا باشد، برای ما اهمیت بالایی دارد. بعد از بحران مالی 2007 تا8 میلادی نیز ابزارهای بر پایه بازار کالایی اهمیت بیشتری پیدا کرد و این نتیجه به دست آمد که این ابزارها بیش از ابزارهای واسطه ای به رشد اقتصادی کمک می کنند.تیموری شندی افزود: با توجه به راه اندازی اولین صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای لوتوس مشخص شد در بازار سرمایه این پتانسیل وجود دارد که می توان برای راه اندازی سایر صندوق های سرمایه گذاری کالایی که از ظرفیت رشد برخوردار هستند، اقدام کرد.وی به فرآیند بازاریابی برای آغاز معاملات ثانویه صندوق "طلا" نیز اشاره کرد و گفت: بازاریابی های انجام شده برای شروع معاملات ثانویه این صندوق تنها معطوف به بازار سرمایه بود و برای جذب سرمایه گذار به صورت عمومی اقدامی صورت نپذیرفت. با این حال زیرساخت هایی برای این صندوق در تامین سرمایه لوتوس پارسیان فراهم شده که هر فرد سرمایه گذاری، حتی اگر دارای کارگزار نباشد، به کمک آن می تواند با مراجعه به پرتال موجود در سایت این مجموعه سفارش خرید و فروش خود را ثبت کند که فراهم شدن این قبیل زیرساخت ها به توسعه هر چه بیشتر صندوق ها کمک می کند.وی با بیان اینکه سیاست تامین سرمایه لوتوس پارسیان راه اندازی صندوق های متعدد با اندازه کوچک نیست، اظهار کرد: تلاش داریم ابزارهایی در اندازه مناسب به بازار سرمایه ارایه کنیم و در این زمینه راه اندازی صندوق های کالایی از یک سو کمک شایانی به ایجاد سلف های منجر به تحویل می کند و از سوی دیگر ابزاری برای تامین مالی شرکت های تولیدی به ویژه در شرایط رکودی است تا تولیدکنندگان بتوانند ضمن تأمین منابع مالی مورد نیاز خود، تولیداتشان را نیز بفروشند.مدیرعامل تأمین سرمایه لوتوس پارسیان ضمن تاکید بر اینکه باید ابزارهایی ایجاد کنیم که رونق بازار فیزیکی را به همراه آورند، گفت: در این راستا درصدد هستیم عرضه اوراق سلف طلای منجر به تحویل را دنبال کنیم. زیرا این ابزار هم در کسب بازدهی و نقدشوندگی بالا به صندوق های فعلی کمک می کند و هم به پیشرفت اقتصاد واقعی.تیموری شندی چشم انداز پیش روی صندوق سرمایه گذاری طلای لوتوس را مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم این صندوق در کنار ایفای نقش خود در بازار سرمایه و به ویژه بورس کالا، به توسعه سایر صندوق های کالایی نیز کمک کند.وی افزود: تلاش می کنیم به لحاظ نقدشوندگی، مدیریت پرتفوی و تحقق بازدهی در این صندوق، ابزاری کارا را به بازار سرمایه ارایه کنیم و امیدواریم در این زمینه شرکت های نرم افزاری نیز با ما همکاری کنند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۱۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت پله قرمز بورس

شاخص کل در روز گذشته برای هفتمین روز متوالی با افت همراه شد تا افت شاخص در این ۷روز به ۳.۱۹درصد برسد. شکاف دلار نیمایی و آزاد، فقدان اعتماد در بازار، نرخ بهره بالا و نبود اخبار بنیادی امیدوارکننده از جمله موانع رشد بورس در مقطع فعلی محسوب می‌شوند.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ هفتمین روز متوالی منفی و کم‌جان نماگر اصلی بازار در هفته جاری معاملاتی رقم خورد. روز گذشته سه شاخص اصلی بازار کاهش ارتفاع محدودی داشتند. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای که به نظر می‌رسد سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را تثبیت کرده است، روز گذشته با کاهش ارتفاع ۰.۳۴ درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز سه‌شنبه در سطح ۲ میلیون و ۲۳۱ هزار واحدی قرار گرفت.

افت ۷ هزار و ۶۷۴ واحدی نماگر اصلی در حالی محقق شد که نماگر هموزن که شاخصی برای ارزیابی همه‌جانبه حال‌و‌روز نماد‌های مختلف بازار سهام است با افت ۰.۳۷ درصدی روبه‌رو شد و در پایان روز معاملاتی در سطح ۷۴۱ هزار و ۳۴۲ واحدی قرار گرفت.

در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۱۶ درصد سرخ‌پوش شد و در سطح ۲۴ هزار و ۹۵۷ واحدی کار خود را به اتمام رساند. میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، روز گذشته مقدار ۲ هزار و ۹۹۴ میلیارد تومانی را ثبت کرد.

به علاوه ۱۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از گردونه معاملات بازار خارج شد. در این میان سه نماد «فارس»، «شبندر» و «ومعادن» بیشترین تاثیر را بر شاخص کل بورس تهران و نماد‌های «آریا»، «سپیدار» و «آریان» بیشترین تاثیر را در شاخص کل فرابورس داشتند. همچنین «ذوب»، «کساپا» و «شستا» سه نماد پرتراکنش روز سه‌شنبه بازار بودند.

روز گذشته بازار در حالی معاملات هجدهمین روز اردیبهشت‌ماه سال جاری را به پایان رساند که همچنان سایه سنگین رکودی و ارزش پایین معاملات گریبان‌گیر سرمایه‌گذاری در بورس است. صنایع بورسی در ذره‌بین تحلیل و واکاوی با وجود نزدیک شدن به فصل مجامع و احتمال افزایش نرخ، همچنان رونقی را در سطح خود مشاهده نمی‌کنند. به نظر می‌رسد تا زمانی که تصمیم مشخصی برای بازگردانی اعتماد از‌دست‌رفته سرمایه‌گذاران که برخاسته از تصمیمات چندان کارشناسی شده گرفته نمی‌شود نمی‌توان بازار مطلوبی را انتظار داشت.

بازار از نگاه کارشناسان

مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه، پیرامون وضعیت و روند این روز‌های بازار گفت: در یک سال گذشته تب‌و‌تاب رخداد‌های زیادی نبض بازار را نامنظم کرده است. از سال ۹۲ که جریان معاملات بازار به سمت‌وسوی برخط شدن پیش رفت، اتفاقات سیاسی، مانند خروج آمریکا از برجام، و تغییر نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی رخ داده است.

با این وجود سرخ‌پوشی عجیب‌و‌غریب تابلوی معاملاتی در ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال گذشته و ریزش کم‌سابقه نماگر‌های اصلی بازار جزو موضوعاتی بود که بازار سرمایه نتوانسته همچنان تلخی آن‌ها را به‌آسانی هضم کند. از این رو با گذشت حدود یک سال از تاریخ مذکور همچنان عملکرد مثبتی از سوی سیاستگذاران برای افزایش شفافیت و بهبود روند خسته‌کننده بازار صورت نگرفته است.

عملکرد ضعیف سیاستگذاران در راستای افزایش شفافیت، جو مثبت سرمایه‌گذاری در بازار را با اختلال مواجه می‌کند و اطمینان از‌دست‌رفته سهامداران بیش از گذشته خدشه‌دار خواهد شد. از این رو می‌توان چنین برداشت کرد که بازار سرمایه متولی چندان دلسوزی ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: نشست روز دوشنبه سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای بررسی ابعاد گوناگون اتفاقات ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۲ بازار سرمایه را پس از گذشت یک سال آن‌طور که باید و شاید نمی‌توان موثر اطلاق کرد. این کارشناس بازار نسبت به آخرین وضعیت بازار ابراز کرد: بازار سرمایه همچنان نشانه‌هایی از صعود پر‌قدرت را از خود متبادر نساخته است.

با وجود اینکه به نظر می‌رسد بازار در سطوح فعلی تثبیت شده باشد و بسیاری از سهام ارزندگی مطلوبی دارند، اما همچنان برای افزایش ارتفاع نماگر‌های اصلی بازار همچنان افزایش مداوم ارزش معاملات و بهبود اطمینان سرمایه‌گذاران نسبت به وضعیت بورس ضروری است؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود بازار در آخرین روز معاملاتی هفته جاری روند متعادل مایل به سبزی را پیش رو داشته باشد و روز چهارشنبه از شدت منفی‌های روز‌های گذشته هفته کاسته شود.

عرفان کاظم‌زاده، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص روند روز‌های اخیر نماگر‌های اصلی چنین گفت: اتمسفر بازار آینه تمام‌نمای جو کلی اقتصاد با غلظتی از رکود است.

ارزش پایین معاملات و عدم اطمینان از شرایط آینده بازار وضعیت مبهمی را برای سرمایه‌گذاران ترسیم کرده و خریداران تمایل چندانی به سرمایه‌گذاری در بورس نداشته باشند. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص اتفاقات ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال گذشته چنین افزود: بازار در یک سال گذشته به ریزش کم‌سابقه و اتفاقات ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ واکنش نشان داده است.

با نگاه به گروه‌ها و صنایع گوناگون در‌می‌یابیم که بسیاری از نماد‌ها در یک سال گذشته حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد ریزش قیمتی را تجربه کردند. نشست روز دوشنبه سازمان در بررسی این موضوع را می‌توان مثبت قلمداد کرد. با این وجود به نظر می‌رسد بررسی ابعاد موضوع مذکور برای افزایش شفافیت با گذشت یک سال چندان نتیجه‌بخش نخواهد بود.

این کارشناس بازار افزود: به نظر می‌رسد سال جاری، سال رکود بازار سرمایه باشد و علی‌رغم افزایش نرخ برخی بنگاه‌ها و تزریق اخبار مثبت، همچنان وضعیت تعادلی بازار ادامه پیدا خواهد کرد. از طرفی پیش‌بینی می‌شود بازار روز چهارشنبه وضعیت متعادل مساعدتری داشته باشد.

دیگر خبرها

  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • بازندگان اصلی مالیات بر عایدی سرمایه
  • هفت پله قرمز بورس
  • خانه‌های منطقه ۲۲ تهران چند؟
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان